ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Gazprom: Κανονικά η μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη

Ουκρανία - Gazprom: Κανονικά η μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη
Στα 107,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φτάνουν σήμερα τα αιτήματα για αέριο μέσω του αγωγού Gazprom (AP Photo/Michael Sohn, File)

Ανακοίνωση που διασφαλίζει την κανονική μεταφορά του ρωσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες εξέδωσε ο διαχειριστής του αγωγού αερίου της Ουκρανίας, Gazprom

«Η μεταφορά του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας δεν έχει πληγεί από εκρήξεις και ο αγωγός διέρχεται κανονικά», δήλωσε ο διαχειριστής.

Νωρίτερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν πει πως ρωσικά στρατεύματα ανατίναξαν έναν αγωγό αερίου στη βορειοανατολική επαρχία Χάρκοβο όμως δεν είναι σαφές αν ο τομέας που επλήγη ήταν τμήμα ενός αγωγού διαμετακόμισης αερίου ή ένα περιφερειακό δίκτυο διανομής.

Εξάλλου, ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές εξαγωγές αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη συνεχίζονται κανονικά, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από τους πελάτες.

Η εταιρεία ανέφερε πως τα αιτήματα για αέριο μέσω αυτής της διαδρομής ανέρχονταν σήμερα στα 107,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ