Ουκρανία: «Όχι» στο κλείσιμο του αγωγού Nord Stream 1 από την γερμανική Ε.ΟΝ.
Ανανεώθηκε:
Ενάντια στο κλείσιμο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 1 τάσσεται η μεγαλύτερη διαχειρίστρια δικτύων μεταφοράς ενέργειας στην Ευρώπη, η γερμανική E.ON.
Η γερμανική εταιρεία, αρνείται να κλίσει ο αγωγός στο πλαίσιο των κυρώσεων οι οποίες επιβάλλονται στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Rheinische Post.
Μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αναστείλει τη διαδικασία έκδοσης αδειών για τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2 την περασμένη εβδομάδα, ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κάλεσε προχθές Σάββατο να κλείσει και ο αγωγός Nord Stream 1, που μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία από το 2011.
Πρόκειται για κοινοπραξία της ρωσικής Gazprom, της γερμανικής Wintershall DEA, της επίσης γερμανικής PEG Infrastruktur E.ON, της ολλανδικής Gasunie και της γαλλικής Engie.
Η E.ON, που διατηρεί το 15,5% του μετοχικού κεφαλαίου της κοινοπραξίας του Nord Stream 1, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι «εντελώς διαφορετικό» από τον αγωγό Nord Stream 2, καθώς πρόκειται για «αδειοδοτημένο και πλήρως λειτουργικό αγωγό εισαγωγής φυσικού αερίου», σύμφωνα με εκπρόσωπό της, που πρόσθεσε ότι η χωρητικότητά του αξιοποιήθηκε πλήρως την τελευταία διετία.
LIVEBLOG - Ουκρανία: Πέμπτη ημέρα πολιορκίας για το Κίεβο - Σήμερα οι συνομιλίες Ουκρανών και Ρώσων
Σε πύρινο κλοιό η Ευρώπη: Καταστροφές, θύματα και χιλιάδες στρέμματα στάχτη
21:07
Φωτιά στη Σούδα Ρεθύμνου: Πλοία του Λιμενικού, της Frontex και ιδιωτικά σκάφη σπεύδουν για συνδρομή
21:05
Στην δημοσιότητα το τελικό τρέιλερ της ταινίας «Heart of the Beast» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ
20:57
Συνελήφθη στη Φιλοθέη 48χρονος καταζητούμενος από την Αλβανία για ανθρωποκτονία
20:49