ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Η Λετονία επιτρέπει στους πολίτες της να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας

Πόλεμος Ουκρανία: Η Λετονία επιτρέπει στους πολίτες της να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας
Το κοινοβούλιο της Λετονίας ψήφισε ομόφωνα σήμερα να επιτραπεί στους πολίτες της να πολεμήσουν στην Ουκρανία αν προτίθενται AP Photo

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ψήφισε ομόφωνα σήμερα να επιτραπεί στους πολίτες της να πολεμήσουν στην Ουκρανία αν προτίθενται, αναφέρει το κοινοβούλιο σε ανακοίνωσή του.

«Οι πολίτες μας που θέλουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να πάνε εθελοντές να υπηρετήσουν εκεί για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και την κοινή μας ασφάλεια θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν», δήλωσε ο Γιούρις Ρανκάνις, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, Εσωτερικών Υποθέσεων και Πρόληψης της Διαφθοράς, η οποία κατήρτισε τον νόμο.

Ουκρανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις διαπραγματεύσεις - Φλέγεται για πέμπτη μέρα το Κίεβο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για πέμπτη ημέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με την πυρηνική απειλή να πλανάται πλέον πάνω από την Ευρώπη και τις δυτικές δυνάμεις να εντείνουν την επιχείρηση απομόνωσης της Ρωσίας. Σήμερα οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στα σύνορα της Λευκορωσίας μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών.

Ενώ σειρήνες ακούγονται σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ενέκριναν τη χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό της παροχής οπλισμού και άλλων μορφών στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.

Παράλληλα, η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και την απαγόρευση της μετάδοσης στην Ε.Ε. του «Russia Today», του «Sputnik» και των θυγατρικών τους, ενώ τα κράτη μέλη θα δεχτούν Ουκρανούς πρόσφυγες παρακάμπτοντας τη συνήθη διαδικασία αίτησης ασύλου.

Στο πεδίο της μάχης, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ανθίστανται σθεναρά έναντι των ρωσικών. Οι αντιστάσεις από την πλευρά των Ουκρανών έχουν δυσκολέψει το σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν που προφανώς υπολόγιζε στην κατάκτηση της χώρας χωρίς εμπόδια.

LIVEBLOG - Ουκρανία: Πέμπτη ημέρα πολιορκίας για το Κίεβο - Σήμερα οι συνομιλίες Ουκρανών και Ρώσων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ