ΚΟΣΜΟΣ

«Έξωση» Ρωσίας, Λευκορωσίας ζητούν από τις πλατφόρμες social media Πολωνία και χώρες της Βαλτικής

«Έξωση» Ρωσίας, Λευκορωσίας ζητούν από τις πλατφόρμες social media Πολωνία και χώρες της Βαλτικής
Οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες AP Photo / Noah Berger

Αίτημα αναστολής των επίσημων ηλεκτρονικών λογαριασμών ρωσικών και λευκορωσικών κυβερνητικών κέντρων και ηγετών, καθώς και μέσων ενημέρωσης, υπέβαλαν με κοινή επιστολή τους σε Google, Facebook, YouTube και Twitter oι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι τέσσερις πρωθυπουργοί στην επιστολή τους προς τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων εταιρειών, επικρίνουν τους τεχνολογικούς γίγαντες λέγοντας ότι δεν έκαναν αρκετά για να «αντιμετωπιστεί η άνευ προηγουμένου επίθεση της ρωσικής κυβέρνησης στην αλήθεια».

Η Google, το Facebook, το YouTube και το Twitter πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσαν οι αρχηγοί κυβερνήσεων των τεσσάρων χωρών.

Στην επιστολή τους αναφέρουν, πως η παραπληροφόρηση της Ρωσίας είναι ανεκτή στις διαδικτυακές πλατφόρμες εδώ και χρόνια και πως τώρα έγινε ένα «όπλο» στον «εγκληματικό επιθετικό πόλεμο που διεξάγει η ρωσική κυβέρνηση εναντίον της Ουκρανίας και του ελεύθερου κόσμου».

Ως εκ τούτου, κάλεσαν τις εταιρείες να αναστείλουν τους επίσημους λογαριασμούς ρωσικών και λευκορωσικών κυβερνητικών ιδρυμάτων, κρατικών ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης και προσωπικούς λογαριασμούς της ηγεσίας των δύο χωρών για την συστηματική παραπληροφόρηση αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ