ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά ΜΜΕ: Το βράδυ πιθανότατα οι νέες διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Ρωσικά ΜΜΕ: Το βράδυ πιθανότατα οι νέες διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας
Το βράδυ πιθανότατα οι νέες διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας Twitter

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, λόγω της συνέχισης των σφοδρών επιχειρήσεων από την ρωσική πλευρά.

Ο δεύτερος γύρος, για τον οποίο δεν υπάρχει αισιοδοξία για έκβαση θετικού αποτελέσματος, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπρεστ, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Για ενδεχόμενο η νέα συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας στο έδαφος της Λευκορωσίας να διεξαχθεί το βράδυ σήμερα κάνουν λόγο ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε τους όρους για τη «διευθέτηση» της κατάστασης.

Ανακοίνωση για την επικοινωνία των δύο προέδρων εξέδωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με την οποία οι δύο πλευρές «είχαν μια σοβαρή και διεξοδική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία».

«Η γαλλική πλευρά εξέφρασε τις γνωστές απόψεις της σχετικά με την ελπίδα της για μια γρήγορη διευθέτηση μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι μια τέτοια διευθέτηση είναι δυνατή μόνο εάν ληφθούν υπόψιν και άνευ όρων τα νόμιμα αμυντικά συμφερόντα της Ρωσίας -συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η επίλυση των καθηκόντων αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και η διασφάλιση του ουδέτερου καθεστώτος της» σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν απειλούν πολίτες και δεν χτυπούν υποδομές. Η απειλή προέρχεται από Ουκρανούς εθνικιστές που χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα, τοποθετούν σκόπιμα οπλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές και ενέτειναν τους βομβαρδισμούς πόλεων στο Ντονμπάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πούτιν και ο Μακρόν συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, κατέληξε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Πούτιν είπε Μακρόν ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις σε αμάχους, ότι δεν θα στοχεύει μη στρατιωτικές υποδομές για να εξασφαλίσει ότι δεν θα καταστραφούν κύριοι δρόμοι, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου νότια του Κιέβου.

Live Blog - Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Χερσώνα -Εικόνες καταστροφής στο Χάρκοβο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ