ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Γκάφα (;) από τον Λουκασένκο: Ίσως αποκάλυψε τα ρωσικά σχέδια εισβολής

Ουκρανία - Γκάφα (;) από τον Λουκασένκο: Ίσως αποκάλυψε τα ρωσικά σχέδια εισβολής
Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε κατά λάθος ρωσικά σχέδια εισβολής στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια live μετάδοσης.

Σε βίντεο που ανέβασε ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Tadeusz Giczan στο Twitter ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να δείχνει σε έναν χάρτη της Ουκρανίας που είναι χωρισμένος σε τέσσερα σημεία.

Ο δημοσιογράφος σχολιάζει ότι μοιάζει με χάρτη πραγματικής εισβολής.

Συγκεκριμένα, ο Λουκασένκο παρουσίασε λεπτομερείς ρωσικές γραμμές επίθεσης προς την Ουκρανία, μερικές από τις οποίες υλοποιήθηκαν τις πρώτες μέρες της εισβολής, όπως οι δυνάμεις που έφθασαν στο Κίεβο από το βορρά και στη Χερσώνα από την Κριμαία.

Αλλά φέρεται να έδειξε και αρκετές επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, με μία από αυτές να αναλύει εισβολή στη Μολδαβία από το λιμάνι της Οδησσού, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει προέλαση από εκεί.

Ακόμη, φαίνονται κάποια κόκκινα βέλη από Λευκορωσία και τη Ρωσία να διεισδύουν βαθιά στη Ουκρανία, σχηματίζοντας μια τανάλια πάνω από το Κίεβο και άλλα από την ανατολή να κατευθύνονται έως τον Δνείπερο ποταμό, στην καρδιά της χώρας.

Παράλληλα, στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ο Λουκασένκο μιλά και για πυραυλικές επιθέσεις από τη Λευκορωσία εναντίον ουκρανικών στόχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ