ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία - Λαβρόφ: Ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι πυρηνικός και ολέθριος

Πόλεμος Ουκρανία - Λαβρόφ: Ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι πυρηνικός και ολέθριος
Ο Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν «πραγματικό κίνδυνο», αν το Κίεβο αποκτήσει πυρηνικά όπλα Maxim Shemetov / Pool Photo via AP

Σε νέες αναφορές σχετικά με έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία .

Όπως είπε, ένα Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι πυρηνικός και ολέθριος, ενώ πρόσθεσε πως η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Αν γίνει Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος, θα εμπλακούν σε αυτόν πυρηνικές δυνάμεις και θα είναι κατασροφικός, δήλωσε συγκεκριμένα ο Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν «πραγματικό κίνδυνο», αν το Κίεβο αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS το οποίο επικαλείται το Reuters, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η Ρωσία εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην Ουκρανία σε μια ειδική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί, με σκοπό να αποστρατιωτικοποιήσει και να «αποναζιστικοποιήσει» τη χώρα, δικαιολογία την οποία χαρακτήρισαν προπαγάνδα το Κίεβο και η Δύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ