ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ζευγάρι Αμερικανών κατάφερε να φτάσει με τα πόδια στην Πολωνία με το 4 ημερών βρέφος του

Ουκρανία: Ζευγάρι Αμερικανών κατάφερε να φτάσει με τα πόδια στην Πολωνία με το 4 ημερών βρέφος του
H Τζέσι και ο Τζέικομπ Μπόεκμαν βρίσκονται σήμερα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια CNNi

Η Τζέσι και ο Τζέικομπ Μπόεκμαν είναι ένα ζευγάρι Αμερικανών που ταξίδεψε τον προηγούμενο μήνα στο Κίεβο για τη γέννηση της κόρης τους μέσω Ουκρανής παρένθετης μητέρας. Δύο ημέρες αφότου γεννήθηκε το παιδί τους, ξύπνησαν υπό τον ήχο βομβαρδισμών καθώς ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στη χώρα.

Όπως περιγράφουν στο CNNi, προσπάθησαν να πάνε οδικώς στην Λβιβ και από εκεί να φτάσουν στην προσωρινή πρεσβεία των ΗΠΑ αλλά λόγω του πανικού που επικρατούσε στους δρόμους, οδηγούσαν επί 27 ώρες σε μια διαδρομή των έξι ωρών.

Καθοδόν έμαθαν πως η πρεσβεία είναι κλειστή και άλλαξαν κατεύθυνση προς τα πολωνικά σύνορα, με τα οχήματα μάχης να περνούν από δίπλα τους.

Σε μια κρύα ημέρα, μετά από τόσες ώρες στο όχημά τους έπρεπε να πάρουν μια απόφαση. Ή θα περίμεναν ή θα περπατούσαν, καθώς τα αυτοκίνητα δεν κινούνταν.

«Η μόνη ευκαιρία να φτάσουμε στα σύνορα πριν νυχτώσει θα ήταν να βγούμε έξω και να περπατήσουμε», είπε στο CNNi ο Τζέικομπ.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας ήταν η 4 ημερών κόρη μας να μην πάθει υποθερμία. Έκανε πολύ κρύο. Αλλά νοιώθαμε πως εάν δεν κάναμε κάτι άμεσα, δεν θα ξέραμε πόσο θα έπρεπε να περιμένουμε για να φτάσουμε απέναντι», σημείωσε.

ad5e97f7-e86e-48a7-a9a6-ecb96e0d9f58.jpg
Jessie Boeckmann/CNNi

Τύλιξαν καλά την μικρή της Βίβιαν και ξεκίνησαν με τα πόδια. Όταν έφτασαν τελικά στα σύνορα επικρατούσε ένα χάος «με χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο να προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα», συνέχισε ο Τζέικομπ.

Δεδομένου πως οι γυναίκες και τα παιδιά είχαν προτεραιότητα, η Τζέσι με το βρέφος κατάφεραν να περάσουν μπροστά από τη γραμμή και να εισέλθουν στη χώρα. Αρκετές ώρες αργότερα τα κατάφερε και ο Τζέικομπ.

Η οικογένεια τώρα είναι ασφαλής στο σπίτι της στην Καλιφόρνια και ξέρουν πως ήταν από τους τυχερούς.

Jessie Boeckmann/CNNi

Όπως σημειώνουν, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν πλέον με την παρένθετη μητέρα.

Παρόλο που περπάτησαν 12 χιλιόμετρα με το νεογέννητο, όπως λέει η Τζέσι «πολλοί Ουκρανοί περπατούν περισσότερο για να φτάσουν στα σύνορα».

LIVEBLOG: Κλιμακώνονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία - Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ