ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Κλείνουν τα 502 καταστήματα Zara στην Ρωσία και η εταιρεία διακόπτει τις online αγορές

Ρωσία: Κλείνουν τα 502 καταστήματα Zara στην Ρωσία και η εταιρεία διακόπτει τις online αγορές
«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara. AP Photo

Η ισπανική εταιρεία πώλησης ειδών μόδας Inditex ανέστειλε το Σάββατο τις εμπορικές συναλλαγές της στη Ρωσία, κλείνοντας τα 502 καταστήματά της και σταματώντας τις διαδικτυακές πωλήσεις, γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς την ισπανική ρυθμιστική αρχή.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8,5% του παγκόσμιου EBIT (σ.σ. κέρδη προ τόκων και φόρων) του ομίλου, πρόσθεσε η Inditex.

Ο όμιλος Louis Vuitton κλείνει τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία

Ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας παγκοσμίως LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessy) θα κλείσει «προσωρινά» από την Κυριακή τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία.

Το γεγονός έγινε γνωστό την Παρασκευή από τον εκπρόσωπο του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος όπως σημείωσε αυτό έγινε «δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην περιοχή»,

Η απόφαση του ομίλου του Μπερνάρ Αρνό, που έχει 3.500 συνεργάτες στη χώρα, ακολουθεί εκείνη των οίκων ειδών πολυτελείας Hermès και Chanel που ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ότι κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, η IKEA ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της στη Ρωσία, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή, διευκρινίζοντας ότι η προμήθεια θα σταματήσει και για τη Λευκορωσία – η οποία δεν έχει καταστήματα IKEA. Η κίνηση αυτή
επηρεάζει σχεδόν 15.000 υπαλλήλους, 17 καταστήματα και τρία σημεία παραγωγής.

Την απόφαση να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες στην αγορά της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη η Nike, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλουν οι χώρες της Δύσης στη Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ