ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική Aeroflot διακόπτει όλες τις πτήσεις προς το εξωτερικό εκτός από την Λευκορωσία

Η ρωσική Aeroflot διακόπτει όλες τις πτήσεις προς το εξωτερικό εκτός από την Λευκορωσία
Από τις 8 Μαρτίου AP Photo

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα διακόψει όλες τις πτήσεις στο εξωτερικό με εξαίρεση αυτές προς και από τη Λευκορωσία από τις 8 Μαρτίου, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας σήμερα συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με αεροσκάφη μισθωμένα στο εξωτερικό να αναστείλουν τις επιβατικές και εμπορικές πτήσεις στο εξωτερικό από τη Ρωσία από τις 6 Μαρτίου και από τις ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του πακέτου κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Η Ρωσία, ως απάντηση, ανακοίνωσε μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών Rosaviatsia, την απαγόρευση πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρειές 36 κρατών.

«Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και ως απάντηση στην απαγόρευση των ευρωπαϊκών κρατών για την εκτέλεση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή/και είναι νηολογημένα στη Ρωσία, έχει εισαχθεί περιορισμός στη λειτουργία πτήσεων από αερομεταφορείς 36 πολιτειών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι χώρες που επηρεάζει η συγκεκριμένη απόφαση, είναι οι: Αυστρία, Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Δανία (+Γροιλανδία, Νήσοι Φερόες, Χωρική Θάλασσα), Τζέρσεϋ, Ιρλανδία, Ισλανδία , Ισπανία, Ιταλία , Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ