ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις στην Τουρκία για την επίθεση αυτοκτονίας στην Προύσα

Συλλήψεις στην Τουρκία για την επίθεση αυτοκτονίας στην Προύσα

Σε συλλήψεις 12 ατόμων προχώρησαν οι τουρκικές αρχές για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στην Προύσα από την οποία τραυματίστηκαν 8 άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν σήμερα τα δίκτυα NTV και το CNN Turk.

Ορισμένοι από αυτούς συνελήφθησαν έξω από την Προύσα και μεταφέρθηκαν για ανάκριση στα κεντρικά γραφεία της τοπικής αστυνομίας, πρόσθεσε το CNN Turk.

Προς το παρόν δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες καθώς οι αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ποιος κρυβόταν πίσω από την επίθεση αυτή που πραγματοποίησε μια γυναίκα καμικάζι κοντά στο Ουλού Τζαμί, το «μεγάλο τέμενος» που αποτελεί το σύμβολο της πόλης.

Πρόκειται για την πέμπτη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώνεται φέτος σε μεγάλο αστικό κέντρο της Τουρκίας. Για τις δύο που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη η ευθύνη αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ για τις άλλες δύο που έγιναν στην Άγκυρα την ευθύνη ανέλαβαν τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από το PKK.

Η επίθεση στην Προύσα σημειώθηκε μια ημέρα μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που κάνουν λόγο για τρομοκρατική απειλή σε τουριστικές περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ