ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: TikTok και Netflix αποσύρονται από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: TikTok και Netflix αποσύρονται από τη Ρωσία
Το TikTok ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει ορισμένες λειτουργίες στη Ρωσία, εξαιτίας του νέου νόμου της χώρας που τιμωρεί την παραπληροφόρηση (AP Photo/Kiichiro Sato, File)

Η μία μετά την άλλη μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν ότι αποσύρονται από τη Ρωσία, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το TikTok ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει ορισμένες λειτουργίες στη Ρωσία, εξαιτίας του νέου νόμου της χώρας που τιμωρεί την παραπληροφόρηση. Σε μια αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και το Netflix που ανακοίνωσε επίσης ότι τερματίζει την υπηρεσία του.

«Υπό το πρίσμα του νέου νόμου για τις «ψευδείς ειδήσεις» της Ρωσίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε τη ζωντανή ροή και το νέο περιεχόμενο στην υπηρεσία βίντεο μας, ενώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις αυτού του νόμου για την ασφάλεια», έγραψε η εταιρεία στο Twitter. «Η υπηρεσία μας ανταλλαγής μηνυμάτων εντός εφαρμογής δεν θα επηρεαστεί».

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τις εξελισσόμενες συνθήκες στη Ρωσία για να προσδιορίσουμε πότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε πλήρως τις υπηρεσίες μας, με την ασφάλεια να είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας».

Το Netflix τερματίζει την υπηρεσία στη Ρωσία

Το Netflix αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες του στη Ρωσία ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Το Netflix έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες στη Ρωσία και κανένας νέος πελάτης δεν θα μπορεί να εγγραφεί, αν και δεν είναι σαφές τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτή η κίνηση στους υπάρχοντες λογαριασμούς, σύμφωνα με το Bloomberg. Το Netflix είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στη Ρωσία, αλλά και να αναστείλει πρότζεκτ που ήταν προγραμματισμένα για το άμεσο μέλλον.

Ανάμεσα στις σειρές που διακόπτονται ή «παγώνουν» είναι μια νέα μεταφορά της «Άννα Καρένινα» του Τολστόι, αλλά και το θρίλερ «ZATO» των Ντάρια Ζουκ και Στανισλάβ Λίμπιν, το οποίο εξελίσσεται στην δεκαετία του ’90 παρακολουθώντας και καταγράφοντας την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ