ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις επίδοξων τζιχαντιστών στην Ιταλία

Συλλήψεις επίδοξων τζιχαντιστών στην Ιταλία

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι ιταλικές αρχές μετά από πληροφορίες ότι έξι επίδοξοι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την Συρία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ένας Μαροκινός είκοσι τριών ετών, αδελφός ενός «ξένου μαχητή» ο οποίος είχε απελαθεί από την Ιταλία το 2015.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου και του Τορίνου και η κύρια κατηγορία που απαγγέλθηκε είναι «συμμετοχή σε οργάνωση με στόχο την διεθνή τρομοκρατία».

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ένα ζευγάρι Μαροκινών με ιταλική υπηκοότητα, το οποίο φέρεται να ήταν έτοιμο, με τα δυο του παιδιά τεσσάρων και δυο ετών, να αναχωρήσει για την Συρία, προς στήριξη των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, οι ύποπτοι ενδεχομένως να ετοίμαζαν επιθέσεις κατά στόχων σε ιταλικό έδαφος.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Αλφάνο είπε ότι οι συλληφθέντες «είχαν πολύ κακές προθέσεις προς τη χώρα μας» και ότι η πιθανότητα να σχεδίαζαν επιθέσεις ήταν μεγάλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ