ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών νοσοκομείο στο Χαλέπι

Συρία: Στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών νοσοκομείο στο Χαλέπι
REUTERS/ ABDALRHMAN ISMAIL

Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε νοσοκομείο στ Χαλέπι της Συρίας, σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους 3 παιδιά και 3 γιατροί -1 εξ αυτών ο τελευταίος παιδίατρος της πόλης.

Το νοσοκομείο Al Quds, το οποίο υποστηρίζεται από την Οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, χτυπήθηκε χτες το βράδυ από δυνάμεις της Δαμασκού.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή του Χαλεπίου αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, μετά την, εν μέρει, κατάρρευση της εκεχειρίας τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 49 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι τις τελευταίες έξι ημέρες.

“Τις τελευταίες 48 ώρες, κατά μέσο όρο σκοτώνεται ένας Σύρος κάθε 25 λεπτά, ενώ ένας τραυματίζεται κάθε 13 λεπτά”, ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στέφαν ντε Μιστούρα.

Ο ντε Μιστούρα κάλεσε χθες την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να διασφαλίσουν την «μετά βίας ζωντανή», όπως της χαρακτήρισε, κατάπαυση του πυρός που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες στη Συρία ενώ παράλληλα ζήτησε την ανανέωση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

“Δεν υπάρχει λόγος ώστε και οι δύο (δυνάμεις) οι οποίες έχουν επενδύσει τόσο μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο σ' αυτή την ιστορία επιτυχίας και έχουν κοινό συμφέρον να μην επιτρέψουν να ξαναμπεί η Συρία σε νέο κύκλο πολέμου, να μην μπορούν να αναζωογονήσουν αυτό που έχουν δημιουργήσει και το οποίο είναι μεν ακόμα ζωντανό, αλλά μετά βίας”, τόνισε ο ντε Μιστούρα μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μετά από την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΕ για διατήρηση της εκεχειρίας στην Συρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ