Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αποπεμφθείς Γιανουκόβιτς καλεί τον Ζελένσκι «να τα παρατήσει»
Ανανεώθηκε:
Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς έσπασε σήμερα την σιωπή του και κάλεσε τον νυν πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τα παρατήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Είστε προσωπικά υποχρεωμένος να σταματήσετε την αιματοχυσία και να καταλήξετε σε μια συμφωνία ειρήνης με οποιοδήποτε κόστος», έγραψε ο φιλορώσος πολιτικός σε μήνυμα που μεταδόθηκε σήμερα από το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
«Αυτό περμένουν από εσάς η Ουκρανία, το Ντονμπάς και η Ρωσία», αναφέρει προσθέτοντας ότι οι εταίροι του Κιέβου στη Δύση θα καλωσόριζαν επίσης μια τέτοια κίνηση.
Ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά διεφθαρμένος, ανατράπηκε το 2014 από φιλοδυτικές διαδηλώσεις.
Έκτοτε ο 71χρονος ζει εξόριστος στη Ρωσία. Στη χώρα του έχει καταδικαστεί ερήμην σε 13 χρόνια κάθειρξη για προδοσία. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα πως το Κρεμλίνο θέλει να επαναφέρει τον Γιανουκόβιτς ως πρόεδρο.
Μια απίστευτη ιστορία: Άνδρας πήγε σε δείπνο Χριστουγέννων και έμεινε για... 45 χρόνια
14:17
Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Ημαθίας
14:04
ΗΠΑ: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς της αστυνομίας μετανάστευσης στο Μέριλαντ
13:51
Χαϊδάρι: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο με Ι.Χ - Συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός
13:38