ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένα 11χρονο αγόρι ταξίδεψε 1.200 χιλιόμετρα προς την ειρήνη - Ολομόναχο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένα 11χρονο αγόρι ταξίδεψε 1.200 χιλιόμετρα προς την ειρήνη - Ολομόναχο
Το αγόρι έφτασε στα σύνορα κρατώντας μια πλαστική σακούλα, ένα μικρό κόκκινο σακίδιο και το διαβατήριό του Υπουργείο Εσωτερικών Σλοβακίας/BBC

To χαμόγελό του καθήλωσε ακόμη και τους συνοριοφύλακες. Ένα αγόρι έφτασε με ασφάλεια στη Σλοβακία αφού ταξίδεψε περίπου 1.200 χιλιόμετρα από την ανατολική Ουκρανία κρατώντας στα χέρια του δύο μικρές τσάντες, ένα διαβατήριο και τον αριθμό τηλεφώνου των συγγενών του.

Ο Χασάν, 11 ετών, άφησε το σπίτι του στη Ζαπορίζια επειδή η μητέρα του δεν μπορούσε να αφήσει πίσω την ηλικιωμένη μητέρα της.

Η μητέρα τον έβαλε σε ένα τρένο και όταν τελικά έφτασε στα σύνορα τον βοήθησαν τελωνειακοί.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν πραγματικός ήρωας και κέρδισε τους πάντες με το χαμόγελό του.

Το αγόρι έφτασε στα σύνορα κρατώντας μια πλαστική σακούλα, ένα μικρό κόκκινο σακίδιο και το διαβατήριό του. Τον παρέλαβαν εθελοντές που του έδωσαν φαγητό και ποτό, ενώ οι συνοριοφύλακες ήρθαν σε επαφή με συγγενείς στη σλοβακική πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Η μητέρα του, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η αστυνομία της Σλοβακίας, ευχαρίστησε όλους για τη φροντίδα του γιου της και εξήγησε γιατί ταξίδεψε σε όλη τη χώρα όταν βρισκόταν στα χέρια μιας ρωσικής εισβολής.

«Δίπλα στην πόλη μου υπάρχει ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που βομβαρδίζουν οι Ρώσοι. Δεν μπορούσα να αφήσω τη μαμά μου - δεν μπορεί να κινηθεί μόνη της - έτσι έστειλα τον γιο μου στη Σλοβακία», είπε η Τζούλια Πισέσκα, όπως μεταδίδει το BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ