ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός μουσικός δίνει κουράγιο στους πρόσφυγες στα σύνορα Ουκρανίας - Πολωνίας

Ιταλός μουσικός δίνει κουράγιο στους πρόσφυγες στα σύνορα Ουκρανίας - Πολωνίας
«Όλοι χρειάζεται να ελπίζουμε. Σταματήστε τον πόλεμο» λέει ο Νταβίντε Μαρτέλο

To όνομά του είναι Νταβίντε Μαρτέλο. Ήρθε στα στην πόλη Μετίκα, στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας για να δώσει ελπίδα και να ανακουφίσει με τη μουσική του τους πρόσφυγες.

«Ξέρω ότι όσοι έρχονται εδώ νιώθουν ασφαλείς γιατί βρισκόμαστε στην ΕΕ, επομένως για αυτό είμαι εδώ, για να τους καλωσορίσω» δηλώνει.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες ήταν στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. Έπαιξε στο σταθμό του τρένου κάνοντας το ίδιο: Καλωσόριζε τον κόσμο και τον ηρεμούσε. «Και ήξερα ότι δεν είναι επικίνδυνα στο Λβιβ αυτή τη στιγμή, για αυτό και πήγα εκεί. «Δεν οδήγησα από τα πολωνικά σύνορα, αλλά από τα ουγγρικά σύνορα γιατί η ουρά των αυτοκινήτων ήταν μικρή».

Ο ίδιος συνεχίζει:

«Είχα τόσες πολλές εμπειρίες, άνθρωποι έρχονταν να με αγκαλιάσουν, να μου δίνουν μήλα, τσάι, το ημερολόγιό μου έχει πάρει φωτιά, γράφω κάθε μέρα και έχει πάρει φωτιά.

»Το μήνυμά μου στους ανθρώπους είναι να διατηρήσουν την ελπίδα τους, να πιστεύουν στο καλό, και αυτή είναι μόνο μια περίοδος χρονική που ελπίζω να τελειώσει σύντομα. Όλοι χρειάζεται να ελπίζουμε. Σταματήστε τον πόλεμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ