ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνικό ραντεβού Ερντογάν με Μπάιντεν και επίσκεψη Σολτς στην Αγκυρα για το Ουκρανικό

Τηλεφωνικό ραντεβού Ερντογάν με Μπάιντεν και επίσκεψη Σολτς στην Αγκυρα για το Ουκρανικό
Δραστηριοποιείται διπλωματικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Yves Herman, Pool via AP

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, θα έχει την Πέμπτη στις 18.30, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ραντεβού των δύο προέδρων έχει οριστεί στις 18.30 ώρα Τουρκίας (17.30 ώρα Ελλάδος).

Εξάλλου, πηγές της τουρκικής προεδρίας, που επικαλείται η τουρκική Yeni Safak, επιβεβαιώνουν ότι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου ότι θα επισκευθεί την Άγκυρα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Κατά την αυθημερόν επίσκεψή του στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Όλαφ Σολτς ανανμένεται να συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και περιφερειακά θέματα καθώς και τις διμερείς σχέσεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Τουρκία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 8 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία και συγκεκριμένα για την Αττάλεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Τη συμφωνία για να προαγματοποηθεί η συνάντηση στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλειας είχε γνωστοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά το τέλος της συνάντησης του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ντμίτρο Κουλέμπα αναμένεται να υπάρξει και συνομιλία του Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ