ΚΟΣΜΟΣ

Ταυτοποιήθηκε η σορός ενός ακόμη θύματος του Τσαρλς Μάνσον;

Ταυτοποιήθηκε η σορός ενός ακόμη θύματος του Τσαρλς Μάνσον;

Οι αρχές της Καλιφόρνια, ταυτοποίησαν τη σωρό που μέχρι σήμερα αποκαλούσαν “Τζέιν Ντο No. 59”, αλλά ο τρόπος που έγινε η δολοφονία παραμένει ένα μυστήριο.

Πρόκειται άραγε για ακόμη ένα θύμα του serial killer που στοίχειωσε την Αμερική στα 60s και της φατριάς του; Ο διάσημος δολοφόνος Τσάρλς Μάνσον (Charles Manson) δεν είχε δώσει απαντήσεις στους ερευνητές όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση της δολοφονίας μιας κοπέλας που παρέμεινε άγνωστη για 46 ολόκληρα χρόνια.

Το θύμα φέρεται να είναι η 19χρονη Ριτ Τζούρβετσον (Reet Jurvetson) από τον Καναδά, η οποία είχε επισκεφτεί το Λος Άντζελες. Το πτώμα της νεαρής βρέθηκε εγκαταλελειμένο στις 16 Νοεμβρίου του 1969, σε ένα θάμνο στη λεωφόρο Μαλχόλαντ Ντράιβ (Mulholland Drive). Την είχαν μαχαιρώσει 150 φορές στο στήθος και στον κορμό.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Μάνσον εμφανίζεται ως προφήτης και στρατολογεί ακόλουθους σε μια “αίρεση” που εκθείαζε τη βία και το θάνατο. Από εκεί και έπειτα, ξεκίνησε μια αιματηρή εποχή με την “οικογένεια” του να υπηρετούν το κακό.

Η βιαιότητα του εγκλήματος οδήγησε τους ερευνητές σε μια εύλογη υπόθεση. Ο Τσάρλς Μάνσον είχε ήδη συγκλονίσει την κοινή γνώμη όταν δολοφόνησε την εγκυμονούσα σύζυγο του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι, ηθοποιό Σάρον Τέιτ.

“Πρέπει να κάνουμε ένα έγκλημα που θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου” έλεγε καθοδηγώντας την αγέλη του.

Οι αρχές πίστευαν ότι η κοπέλα, είχε δολοφονηθεί από την ομάδα του Μάνσον καθώς η αγριότητα του εγκλήματος θύμιζε τις τακτικές τους.

Τον Οκτώβριο του 2015, δύο αστυνομικοί από το τμήμα του Λος Άντζελες επισκέφτηκαν τον Τσαρλς Μάνσον στη φυλακή όπου εκτίει την ισόβια ποινή του προσπαθώντας να βρουν κάποιο συνδετικό κρίκο. “Δεν καταφέραμε τίποτα” ανέφερε ένας από τους δύο αστυνομικούς στο CNN.

Ο Μάνσον συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο τον Οκτώβριο του 1969. Η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1972, όταν το ανώτατο δικαστήριο κατήργησε την εσχάτη των ποινών στην Καλιφόρνια.

Σήμερα η εγκληματική αγέλη του εξακολουθεί να στοιχειώνει τις ΗΠΑ. Δικαστήριο ενέκρινε την απελευθέρωση της 60χρονης πλέον Λέσλι Βαν Χάουτεν, μία από τις πιο πιστές ακολούθους του, και την ένταξή της σε καθεστώς αυστηρής παρακολούθησης και ο κυβερνήτης Τζέρι Μπρόουν αναμένεται να αποφασίσει αν η Βαν Χάουτεν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά από 40 χρόνια εγκλεισμού της, σύμφωνα με το BBC.

Στο παρελθόν ανάλογες αιτήσεις της είχαν απορριφθεί 19 φορές.

Πρώην εστεμμένη στον τόπο καταγωγής της, η 19χρονη Βαν Χάουτεν ήταν η νεότερη της φαμίλιας του Τσαρλς Μάνσον. Η αγγελική στην εικόνα της Λέσλι Βαν Χάουτεν συμμετείχε στις άγριες δολοφονίες της εγκυμονούσας συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι και έξι ακόμη ατόμων τον ματωμένο Αύγουστο του 1969.

Μέχρι σήμερα, στα 81 του χρόνια, ο Τσάρλς ζει στη φυλακή, από όπου δίνει συνεντεύξεις και αλληλογραφεί με εκατοντάδες “θαυμαστές” του.

Επίσημα στοιχεία των αρχών επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τον πιο δημοφιλή εγκληματία των ΗΠΑ καθώς λαμβάνει τις περισσότερες επιστολές από κάθε άλλο εγκληματία.

Charles Manson questioned as Jane Doe killed in 1969 is identified
by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ