ΚΟΣΜΟΣ

Μελιτόπολη: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της σύλληψης του δημάρχου

Μελιτόπολη: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της σύλληψης του δημάρχου
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παρέμειναν στο υπό κατάληψη κτήριο απαιτώντας την απελευθέρωση του αξιωματούχου AP Photo/Valeria Mongelli (Φωτογραφία αρχείου)

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το δημαρχείο της Μελιτόπολης, στην ανατολική Ουκρανία μετά τη σύλληψη του δημάρχου Ιβάν Φεντόροφ από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Ελευθερία για τον δήμαρχο» και «Φεντόροφ», φώναζε το πλήθος.

Σύμφωνα με το CNNi, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παρέμειναν στο υπό κατάληψη κτήριο απαιτώντας την απελευθέρωση του αξιωματούχου.

Ο δήμαρχος της πόλης εθεάθη σε βίντεο την Παρασκευή να απομακρύνεται από ένα κυβερνητικό κτήριο στην πόλη από ένοπλους άνδρες. Λίγο αργότερα, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία περιφερειακός εισαγγελέας του Λουχάνσκ ισχυρίστηκε ότι είχε διαπράξει τρομοκρατικά αδικήματα τα οποία ερευνώνται.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη σύλληψη ως «έγκλημα κατά της δημοκρατίας».

«Σήμερα στη Μελιτόπολη οι εισβολείς συνέλαβαν τον δήμαρχο της πόλης, Ιβάν Φεντόροφ, έναν δήμαρχο που υπερασπίζεται με θάρρος την Ουκρανία και τους ανθρώπους της κοινότητάς του. Προφανώς, αυτό είναι σημάδι της αδυναμίας των εισβολέων. Δεν βρήκαν κανένα στήριγμα στη γη μας», είπε σε μήνυμά του στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ