ΚΟΣΜΟΣ

"Ενσάρκωση του Εωσφόρου" ο Κρουζ, λέει ο Μπένερ

"Ενσάρκωση του Εωσφόρου" ο Κρουζ, λέει ο Μπένερ
REUTERS/Aaron P. Bernstein

Σφοδρά "πυρά" από στέλεχος των Ρεπουμπλικανών δέχθηκε ο Τεντ Κρουζ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ δεν δίστασε να τον εξυβρίσει δημοσίως λέγοντας είναι η "ενσάρκωση του Εωσφόρου".

"Έχω φίλους Δημοκρατικούς και φίλους Ρεπουμπλικάνους. Τα πηγαίνω καλά με σχεδόν όλον τον κόσμο, αλλά δεν έχω ποτέ συνεργαστεί με το χειρότερο 'κάθαρμα' που έχω συναντήσει στη ζωή μου", είπε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, που αποχώρησε από την θέση του το φθινόπωρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Stanford Daily.

Η απάντηση του Κρουζ ήταν πως δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τον Τζον Μπένερ. "Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω αυτόν τον άνδρα", συμπλήρωσε λέγοντας ότι έχει συναντηθεί μαζί του τυχαία δύο ή τρεις φορές στη Γερουσία και έχουν ανταλλάξει μονάχα "ευγενικές τυπικότητες".

"Όταν ο Τζον Μπένερ με αποκαλεί Εωσφόρο, δεν απευθύνεται σε εμένα αλλά σε εσάς", τόνισε ο Τεντ Κρουζ αναφερόμενος στους υποστηρικτές του στις προκριματικές εκλογές.

Και υπογράμμισε: "Αυτό που εξοργίζει τον Μπένερ είναι το γεγονός ότι στέκομαι στο πλευρό του αμερικανικού λαού, κινητοποιώ κι ενθαρρύνω τους συντηρητικούς στη Βουλή να σπεύσουν στο πλευρό του αμερικανικού λαού".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ