ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ξεκίνησαν με χιονοπόλεμο και κατέληξαν με σφαίρες – Επτά τραυματίες

Τουρκία: Ξεκίνησαν με χιονοπόλεμο και κατέληξαν με σφαίρες – Επτά τραυματίες
Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σφαίρες, όταν ο χιονοπόλεμος, στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι, πήρε άσχημη τροπή (AP Photo/Emrah Gurel)

Δεκάδες άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη, βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους και τα πάρκα για να απολαύσουν το χιόνι που σκέπασε τα πάντα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τα τελευταία 24ωρα.

Όμως ένας χιονοπόλεμος που ξεκίνησε μεταξύ ατόμων που βρέθηκαν σε πάρκο της συνοικίας Τοπ Χανέ, κοντά στις τουριστικές συνοικίες του Γαλατά και του Καράκιοϊ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε ορισμένους από αυτούς.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το βράδυ του Σαββάτου, επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σφαίρες, όταν ένας χιονοπόλεμος, στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι, πήρε άσχημη τροπή.

Επωφελούμενοι από τη ραγδαία χιονόπτωση, δεκάδες άνθρωποι άρχισαν ένα χιονοπόλεμο όταν για άγνωστους λόγους, οι τόνοι υψώθηκαν ανάμεσα σε δύο ομάδες. Η ένταση μεταξύ τους κατέληξε σε γροθιές και κλωτσιές, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Τότε τουλάχιστον ένας από τους συμπλεκόμενους έβγαλε πιστόλι και άνοιξε πυρ τραυματίζοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με το DHA, το οποίο δημοσιοποίησε εικόνες του επεισοδίου από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με το τουρκικό ίδρυμα Umut, περίπου 25 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα κυκλοφορούν στη χώρα -σε πληθυσμό 84,7 εκατομμυρίων κατοίκων-, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις εκτιμήσεις των αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ