ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος στο Ιρπίν

Πόλεμος Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος στο Ιρπίν
Νεκρός έπεσε στο Ιρπίν της Ουκρανίας ο 51 ετών δημοσιογράφος Μπρέντ Ρενό

Νεκρός από πυρά που δέχτηκε είναι ο Αμερικανός δημοσιογράφος δημοσιογράφος, Μπρεντ Ρενό, 51 ετών, στο Ιρπίν στα περίχωρα του Κιέβου  σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από Ουκρανούς αξιωματούχους. 

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπρεντ Ρενό ήταν απεσταλμένος των New York Times. Αργότερα ωστόσο, η αμερικανική εφημερίδα, διευκρίνισε ότι ο δημοσιογράφος δεν ήταν σε δική της αποστολή στο Ιρπίν. «Δεν ήταν σε αποστολή για κανένα γραφείο των Times στην Ουκρανία», όπως ανέφεραν.

Τις αρχικές πληροφορίες ότι ήταν απεσταλμένος των New York Times έδωσε η αστυνομία του Κιέβου, με βάση μια δημοσιογραφική ταυτότητα που βρέθηκε επάνω του. Ωστόσο, η εφημερίδα ανέφερε ότι η ταυτότητα αυτή «είχε εκδοθεί για μια ανάθεση πριν από πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια ώστε να απεγκλωβιστεί η σορός του, ώστε να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Όπως μεταδίδει και το Sky News, ο δημοσιογράφος έχει εργαστεί στο παρελθόν για τους New York Times και σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα συνάδελφός του τραυματίστηκε, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο IMDB, ο Μπρεντ Ρενό ήταν βραβευμένος δημοσιογράφος-κινηματογραφιστής, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια μαζί με τον αδελφό του Κρεγκ, κάλυπταν ανθρώπινες ιστορίες από εμπόλεμες ζώνες, όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ