ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα

Νέες συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα
Περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Μιχαίλο Ποντόλιακ, ανώτερο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP/Sergei Kholodilin

Περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μόλις καταρτιστούν αμοιβαία αντινομικά σχήματα, θα προγραμματιστεί μια συνάντηση - ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων. Μπορεί να γίνει αύριο, μεθαύριο», δήλωσε ο Ποντόλιακ στο Belta, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, την Κυριακή.

«Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα, υπάρχουν πολλές από αυτές, υπάρχουν δεκάδες προτάσεις, μεταξύ των οποίων μια πολιτική διευθέτηση και, κυρίως, μια στρατιωτική διευθέτηση. Εννοώ μια κατάπαυση του πυρός, μια φόρμουλα για κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των στρατευμάτων», είπε.

«Μάλλον δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε περισσότερο και απλώς να κάνουμε συνομιλίες. Συζητήσαμε όλα τα θέματα, τώρα προσπαθούμε να συσκευάσουμε αυτά τα ζητήματα σε ορισμένες νομικές μορφές», είπε ο Ποντόλιακ.

Το Σάββατο, ο Ποντόλιακ δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τις συνομιλίες στο Twitter.

«Οι διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη σε συνεχή μορφή βίντεο. Έχουν δημιουργηθεί ειδικές υποομάδες εργασίας», έγραψε. «Οι θέσεις της Ουκρανίας καθορίζονται από τις προηγούμενες οδηγίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ