ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Οι βάρβαρες ενέργειες του Πούτιν δοκιμάζουν όλη την ανθρωπότητα

Τζόνσον: Οι βάρβαρες ενέργειες του Πούτιν δοκιμάζουν όλη την ανθρωπότητα
Τζόνσον σε Ζελένσκι: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ενίσχυσης της άμυνας της Ουκρανίας Leon Neal/Pool via AP

«Οι βάρβαρες ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν δοκιμάζουν μόνο την Ουκρανία αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Κυριακή.

«Οι ηγέτες καταδίκασαν τις δολοφονίες του Μπρεντ Ρενό και αμέτρητων αθώων Ουκρανών και την απαγωγή των δημάρχων της Dniprorudne και της Melitopol», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την υποστήριξη που το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να παρέχει στην Ουκρανία. Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να επιδιώκει περισσότερες επιλογές για την ενίσχυση της αυτοάμυνας της Ουκρανίας, συνεργαζόμενος με τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της συνεδρίασης της στρατιωτικής συμμαχίας JEF (Joint Expeditionary Force) της Τρίτης στο Λονδίνο».

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία σε όλες τις προσπάθειές του να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική σύγκρουση» συμπλήρωσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε, μέσω Twitter, ότι επικοινώνησε με τον Μπόρις Τζόνσον αλλά και τον πρωθυπουργό της Τσεχίας. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, συζήτησαν για τις μάχες που δίνει ο ουκρανικός λαός απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα καθώς και για τις εγκληματικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων.

Τουλάχιστον 596 άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους 43 παιδιά

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ότι τουλάχιστον 596 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων 43 παιδιά. Άλλοι 1.067 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 57 παιδιά, είχαν τραυματιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 12 Μαρτίου.

Οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών τονίζουν ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερος, επειδή δεν έχουν λάβει ακόμη λεπτομέρειες για τις απώλειες σε περιοχές έντονων μαχών όπως η Μαριούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ