ΚΟΣΜΟΣ

Άμεσο τερματισμό του πολέμου ζητά από τη Ρωσία το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης - Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Άμεσο τερματισμό του πολέμου ζητά από τη Ρωσία το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης - Νέο μήνυμα Ζελένσκι
«Η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να διακόψει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις», διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο Ukrainian State Emergency Service via AP

Να σταματήσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ουκρανίας, διέταξε σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την Ρωσία, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να χαιρετίζει αυτή την απόφαση.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να διακόψει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 στο έδαφος της Ουκρανίας», αναφέρουν οι δικαστές, σε μια προκαταρκτική απόφαση μετά την προσφυγή του Κιέβου.

Οι δικαστές πρόσθεσαν πως η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει ότι άλλες δυνάμεις υπό τον έλεγχό της ή που στηρίζονται από τη Μόσχα δεν θα πρέπει να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την εντολή του Διεθνού Δικαστηρίου σήμερα η Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία κατήγαγε μια ολοκληρωτική νίκη στην υπόθεσή της εναντίον της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο. Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε να σταματήσει αμέσως η εισβολή. Η εντολή είναι δεσμευτική βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Ρωσία πρέπει να συμμορφωθεί αμέσως. Αγνοώντας την εντολή η Ρωσία θα απομονωθεί ακόμη περισσότερο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ