ΚΟΣΜΟΣ

Τζέιμς Γουίτνεϊ Χιλ: Αυτός είναι ο Αμερικανός που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Τζέιμς Γουίτνεϊ Χιλ: Αυτός είναι ο Αμερικανός που σκοτώθηκε στην Ουκρανία
Ο 68χρονος Αμερικανός ήταν μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν από οβίδες του ρωσικού πυροβολικού στο Τσερνίχιβ Facebook

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Πέμπτη ότι ένας Αμερικανός πολίτης, ο οποίος ονομάζεται Τζέιμς Γουίτνεϊ Χιλ, σκοτώθηκε στην Ουκρανία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για εσάς πέραν αυτού», είπε αρχικά ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, στη συνέχεια, το CNNi επικαλούμενο δήλωση του συμβούλου του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γκαρασένκο, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος: Πρόκειται για τον Τζέιμς Γουίτνεϊ Χιλ, ο οποίος γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1954 στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ο 68χρονος Αμερικανός ήταν μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν από οβίδες του ρωσικού πυροβολικού στο Τσερνίχιβ.

Η επιβεβαίωση του θανάτου από τον Άντονι Μπλίνκεν έγινε, αφότου η αστυνομία στην ουκρανική πόλη Τσερνίχιβ ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, ότι ένας Αμερικανός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών σε έναν ρωσικό βομβαρδισμό.

Ο Βιάτσεσλαβ Τσάους, κυβερνήτης της περιοχής με κέντρο την πόλη Τσερνίχιβ, έκανε γνωστό πως 53 άμαχοι σκοτώθηκαν εκεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο απολογισμός δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ