ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα του Σβαρτσενέγκερ στον ρωσικό λαό: Αντισταθείτε στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου

Μήνυμα του Σβαρτσενέγκερ στον ρωσικό λαό: Αντισταθείτε στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου
«Δεν ξεκίνησε η Ουκρανία αυτό τον πόλεμο, ούτε οι εθνικιστές, ούτε οι Ναζί, αλλά αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Αμερικανός αστέρας Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και γνωστός ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ απηύθυνε έκκληση στον ρωσικό λαό, ζητώντας του να αντισταθεί στην «παραπληροφόρηση» και την «προπαγάνδα του Κρεμλίνου» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Σβαρτσενέγκερ είπε ότι «στέλνει αυτό το μήνυμα μέσω διάφορων καναλιών» για τους Ρώσους πολίτες και τον στρατό ελπίζοντας να εισακουστεί το μήνυμά του για τις φρικαλεότητες που διαπράττονται στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Ήδη, το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter έχει περισσότερες από 15 εκατομμύρια προβολές, ενώ συνεχώς αναπαράγεται.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του: «Δεν ξεκίνησε η Ουκρανία αυτό τον πόλεμο, ούτε οι εθνικιστές, ούτε οι Ναζί, αλλά αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία στο Κρεμλίνο».

«Στον κόσμο γίνονται τρομερά πράγματα, τα οποία σας αποκρύπτουν. Ξέρω πως ο ρωσικός λαός δεν γνωρίζει για αυτά για αυτό σας προτρέπω να αντισταθείτε στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση. Σας ζητώ να με βοηθήστε να διαδώσω την αλήθεια», σημείωσε.

Ο Αμερικανός αστέρας άσκησε έντονη κριτική στην ρωσική κυβέρνηση για την εισβολή λέγοντας πως «έλεγαν ψέματα όχι μόνο στους πολίτες αλλά και τους στρατιώτες τους» για τους πραγματικούς λόγους πίσω από την έναρξη του πολέμου.

Ο Σβαρτσενέγκερ μίλησε επίσης με αγάπη για τις εμπειρίες που είχε από τα ταξίδια του στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής του καριέρας ενώ είπε ότι ο παιδικός του ήρωας ήταν ο Ρώσος αρσιβαρίστας και χρυσός Ολυμπιονίκης Γιούρι Βλάσοφ.

Ο ηθοποιός ήταν 14 ετών όταν συνάντησε τον Βλάσοφ για πρώτη φορά. Η ευγένεια του είδωλου του ενέπνευσε έναν νεαρό Σβαρτσενέγκερ και έβαλε μια φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι του παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, Αυστριακού που πολέμησε στο πλευρό της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είχε ξεσηκωθεί από τα ψέματα της κυβέρνησής του», ανέφερε για το ναζιστικό παρελθόν του πατέρα, σημειώνοντας πως πήγε στο Λένινγκραντ ως ένας άνθρωπος «διαλυμένος σωματικά και ψυχικά», όχι μόνο λόγω των θραυσμάτων από τα οποία είχε τραυματιστεί, αλλά επίσης λόγω της ενοχής που ένιωθε.

«Δεν θέλω να καταλήξετε διαλυμένοι όπως ο πατέρας μου», συμπλήρωσε.

Ο Σβαρτσενέγκερ μίλησε και για τους Ρώσους που διαμαρτύρονταν δημόσια ενάντια στον πόλεμο με μεγάλο κίνδυνο για την προσωπική ελευθερία.

«Ο κόσμος είδε τη γενναιότητά σας. Γνωρίζουμε ότι θα υποστείτε τις συνέπειες του θάρρους σας. Είστε οι νέοι μου ήρωες. Έχετε τη δύναμη του Γιούρι Πέτροβιτς Βλάσοφ. Έχετε την αληθινή καρδιά της Ρωσίας», κατέληξε.

Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο LIVEBLOG του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ