ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: «Κουρασμένος» ο Μπάιντεν, «προσωπικές προσβολές» τα όσα λέει για τον Πούτιν

Πεσκόφ: «Κουρασμένος» ο Μπάιντεν, «προσωπικές προσβολές» τα όσα λέει για τον Πούτιν
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ισοδυναμούν με προσωπικές προσβολές, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Μόσχα ακούει και βλέπει τις καθημερινές δηλώσεις του Προέδρου Μπάιντεν, οι οποίες είναι, στην πραγματικότητα, προσωπικές προσβολές του Πούτιν», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε μια τακτική τηλεδιάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν χαρακτήρισε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τον Πούτιν ως «δολοφόνο δικτάτορα» και «καθαρό τραμπούκο», που διεξάγει έναν «ανήθικο πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι δεν θέλει να αντιδράσει σκληρά σε αυτές τις δηλώσεις εν όψει της «ευερεθιστότητας, της κούρασης και της λήθης» του Μπάιντεν και για «να μην προκαλέσει περισσότερη επιθετικότητα».

«Λαμβάνοντας υπόψη τον εκνευρισμό, την κούραση και τη λήθη του προέδρου Μπάιντεν, που οδηγούν σε τέτοιες επιθετικές δηλώσεις, δεν θα δώσουμε αιχμηρές εκτιμήσεις για τα λόγια του, ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», είπε.

Ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι τα σχόλια του Μπάιντεν ήταν «απολύτως απαράδεκτα και αδικαιολόγητα».

LIVEBLOG: Ανησυχία μετά το χτύπημα στη Λβιβ– Λαβρόφ: Η Δύση θέλει να έχουμε μηδενικό ρόλο στον κόσμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ