Ουκρανή δημοσιογράφος «κρατείται αιχμάλωτη» από τις ρωσικές δυνάμεις
Το ουκρανικό ειδησεογραφικό μέσο Hromadske αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως εκτιμά ότι η συνεργάτης του, δημοσιογράφος Βικτόρια Ροσχτσίνα, κρατείται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Το ουκρανικό μέσο αναφέρει ότι από τις 12 Μαρτίου δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη δημοσιογράφο, η οποία κάλυπτε τον πόλεμο στην ανατολική και νότια Ουκρανία.
Στις 12 Μαρτίου η δημοσιογράφος φέρεται να βρισκόταν στην κατεχόμενη Μπερντιάνσκ.
Στις 16 Μαρτίου το Hromadske αναφέρει πως έμαθε από μαρτυρίες ότι την προηγούμενη ημέρα (15 Μαρτίου) η Βικτόρια Ροσχτσίνα «τέθηκε υπό κράτηση από τη ρωσική FSB».
Το δίκτυο αναφέρει πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η δημοσιογράφος και απευθύνει έκκληση προς την ουκρανική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να συνδράμουν για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση της δημοσιογράφου.
Φωτιά στη Δεσκάτη Γρεβενών: Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
16:07
Υπό πίεση το Ελληνικό Χρηματιστήριο - Ομόλογα και πετρέλαιο φέρνουν απώλειες
16:01
Εκτός λειτουργίας και το «199» μετά το «100» - Πού μπορούν να καλούν οι πολίτες
15:59
Μαθητές μετρούν την απόσταση Γης - Σελήνης με διεθνές πείραμα στη Ρόδο
15:50