ΚΟΣΜΟΣ

Κατακεραυνώνεται ο Τζόνσον για σύγκριση του Brexit με την ουκρανική αντίσταση στην ρωσική εισβολή

Κατακεραυνώνεται ο Τζόνσον για σύγκριση του Brexit με την ουκρανική αντίσταση στην ρωσική εισβολή
Leon Neal/Pool via AP

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι το Brexit δείχνει ότι ο βρετανικός λαός αγαπά την ελευθερία με τον ίδιο τρόπο που οι Ουκρανοί μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής, σχόλια που επικρίθηκαν έντονα από την αντιπολίτευση και πολιτικούς σχολιαστές.

O Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε, παρουσία του πρεσβευτή της Ουκρανίας κατά την διάρκεια συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπλάκπουλ, ότι είναι το ένστικτο του βρετανικού λαού, όπως και των Ουκρανών, να επιλέγουν κάθε φορά την ελευθερία.

«Πρόκειται για τελείως διεστραμμένο επιχείρημα» δήλωσε ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Κρις Μπράιαντ.

«Η Ουκρανία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι λαοί της Γαλλίας και της Ισπανίας είναι επίσης ελεύθεροι» υπογράμμισε.

Εξίσου σκληρή ήταν η κριτική του βουλευτή των ίδιων των Τόρις και πρώην προσωπάρχη της Ντάουνινγκ Στριτ Γκάβιν Μπάργουελ, ο οποίος επισήμανε ότι η ψηφοφορία σε ελεύθερες εκλογές δεν είναι καθ' οιονδήποτε τρόπο συγκρίσιμη με το διακινδυνεύεις τη ζωή σου για να υπερασπιστείς τη χώρα σου έναντι της εισβολής, αλλά και ότι οι Ουκρανοί μάχονται ακριβώς για το δικαίωμα να ενταχθούν στην ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ