ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο φοβάται μία νέα επίθεση μέσω Λευκορωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο φοβάται μία νέα επίθεση μέσω Λευκορωσίας
Μια νέα επίθεση εις βάρος της χώρας του και μέσω Λευκορωσίας, φοβάται η κυβέρνηση Ζελένσκι ότι θα κάνει η Μόσχα (AP Photo/Felipe Dana)

Μετά τη χρήση υπερηχητικών πυραύλων, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, από την πλευρά της Ρωσίας για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, το Κίεβο εκφράζει φόβους για μία νέα μεγάλη επίθεση από τη Μόσχα. Αυτή τη φορά, εκτιμάται ότι η Ρωσία ενδέχεται να χτυπήσει από τη δυτική περιοχή Βολίν μέσω της Λευκορωσίας.

Μετά τη χρήση υπερηχητικών πυραύλων, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, από τη Ρωσία για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, το Κίεβο εκφράζει φόβους για μία νέα μεγάλη επίθεση από τη Μόσχα, αυτή τη φορά από τη δυτική περιοχή Βολίν μέσω Λευκορωσίας.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται από το γραφείο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το οποίος επικαλείται τις ένοπλες δυνάμεις.

Η ρωσική εισβολή έχει επικεντρωθεί κυρίως στις βόρειες, νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ενώ την περασμένη εβδομάδα πύραυλοι έπληξαν επίσης τη στρατιωτική βάση Γιαβορίβ, κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Ακόμα δεν είναι άμεσα σαφές εάν η Ουκρανία εκτιμά ότι υπάρχει απειλή επίθεσης στο Βολίν από τις ρωσικές δυνάμεις ή το λευκορωσικό στρατό, που έως τώρα δεν έχει επισήμως αναπτύξει στρατεύματα για τη στήριξη της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά την επίθεση σε σχολείο της Μαριούπολης, όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άτομα, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι σε ενημέρωση στο Telegram, οι αρχές της Μαριούπολης ανέφεραν πως το κτήριο καταστράφηκε και πως άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Στο σχολείο κατά την ίδια πηγή βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ