Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο παρέλαβε 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους από τη Γερμανία
Ανανεώθηκε:
Πυραύλους τύπου Strela παρέδωσε η Γερμανία στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις την περασμένη Πέμπτη, 17 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt am Sonntag.
Συγκεκριμένα η Ουκρανία παρέλαβε 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους, μέσω της Πολωνίας, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας περιορίστηκε να πει ότι εξαιτίας «επιχειρησιακών ζητημάτων και θεμάτων ασφαλείας» δεν μπορεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που παραδόθηκαν. Σημείωσε πάντως ότι έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τις γερμανικές ευρύ φάσμα στρατιωτικού υλικού.
Θα παραδοθεί ακόμη περισσότερο υλικό όταν είναι εφικτό, πρόσθεσε.
Αρχικά γινόταν λόγος για την προμήθεια 2.700 τέτοιων πυραύλων, όμως το ζήτημα χρειάζεται να εξεταστεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας.
Οι πύραυλοι Strela, σοβιετικού σχεδιασμού, βρίσκονταν στα αποθέματα των γερμανικών δυνάμεων, αφότου τους κληρονόμησαν από την πάλαι ποτέ ΛΔΓ.
LIVE BLOG Πόλεμος Ουκρανία: Ώρα μηδέν για τη Μαριούπολη - Απέρριψε το τελεσίγραφο ο Ζελένσκι
SPONSORED
Ακινητοποίηθηκε συρμός του Προαστιακού λόγω «εμποδίου στις γραμμές»
19:07
Ντεμπούτο της SpaceX στην Wall Street - Ο Μασκ έγινε ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
19:05
Νέα βίντεο με UFO αποχαρακτήρισε η κυβέρνηση Τραμπ: Φωτεινές σφαίρες και βίντεο μέχρι το 2025
19:02
Χίος: Νεκρός 31χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι από τον 51χρονο θείο του
18:53