ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς από τις ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα

Νέα Ζηλανδία: Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς από τις ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα
Η πόλη Όκλαντ βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας καθώς μέσα σε μία ώρα έπεσαν 76,8 χιλιοστά βροχής

Μία από τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί στη Νέα Ζηλανδία, πλήττουν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Τα σχολεία έχουν κλείσει για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ έχουν ανασταλεί πολλά δρομολόγια πλοίων λόγω της κακοκαιρίας.

Από τις ισχυρές καταιγίδες τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο ενός αλιευτικού πλοίου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα και ένα ακόμη άτομο αγνοείται μετά το ναυάγιο που έγινε στα ανοικτά της επαρχίας Νόρθλαντ, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους της Νέας Ζηλανδίας, εν μέσω καταιγίδας την Κυριακή (20/3) το βράδυ.

Την ίδια ώρα, πέντε άνθρωποι που διασώθηκαν, διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η πόλη Όκλαντ βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, υποστηρίζουν αξιωματούχοι της πόλης, καθώς η καταιγίδα κινήθηκε στη συνέχεια προς τα νότια, φτάνοντας σήμερα το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Όκλαντ. Μέσα σε μία ώρα έπεσαν 76,8 χιλιοστά βροχής. Πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρότερη βροχόπτωση που έχει καταγραφεί ποτέ στην πόλη αυτή, διευκρίνισε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Πολλοί αυτοκινητόδρομοι δεν είναι καθόλου προσβάσιμοι λόγω των πλημμυρών, με τις Αρχές να επισημαίνουν πως οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ακόμη έξι καταιγίδες κατευθύνονται προς τα νότια και αναμένεται να φτάσουν στην πόλη Χάμιλτον το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Μαρτίου.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση, τονίζοντας ότι «ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας καθώς ένα χαμηλό σύστημα πλησιάζει από τα δυτικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ