ΚΟΣΜΟΣ

Νέα καταδίκη για τον Αλεξέι Ναβάλνι - Άλλα εννέα χρόνια στη φυλακή

Νέα καταδίκη για τον Αλεξέι Ναβάλνι - Άλλα εννέα χρόνια στη φυλακή
Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο όταν επέστρεψε στη Ρωσία αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία έπειτα από τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα σοβιετικής κατασκευής AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Το Δικαστήριο Λεφόρτοβο της Μόσχας έκρινε την Τρίτη ένοχο τον Αλεξέι Ναβάλνι σε νέα υπόθεση απάτης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Ο Ναβάλνι διέπραξε απάτη, δηλαδή κλοπή περιουσίας άλλων με δόλο», σύμφωνα με την ετυμηγορία που ανέγνωσε η δικαστής Μαργαρίτα Κότοβα.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, κορυφαίος αμφισβητίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, βρίσκεται εδώ και μήνες σε ρωσική φυλακή για παραβίαση όρων αναστολής, και δεν αναμένεται αποφυλάκισή του τα προσεχή χρόνια. Ο ίδιος καλεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία κάθε Σάββατο.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγες ημέρες πριν, Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν από δικαστήριο να καταδικάσει τον ήδη φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι σε επιπλέον 13 χρόνια κάθειρξης με την κατηγορία της απάτης αλλά και για κατηγορίες που αφορούν την περιφρόνηση του δικαστηρίου.

Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 2,5 ετών σε φυλακή ανατολικά της Μόσχας για παραβιάσεις των περιοριστικών όρων που σχετίζονται με τις κατηγορίες που κατά τον ίδιο είναι κατασκευασμένες, για να φρενάρουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο όταν επέστρεψε στη Ρωσία αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία έπειτα από τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα σοβιετικής κατασκευής στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιβηρία, το 2020. Ο ίδιος κατηγορεί τον Πούτιν για την επίθεση.

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει κάποιες αποδείξεις ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και αρνήθηκε ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε τυχόν δηλητηρίασή του.

LIVE BLOG: Συνάντηση «οποιασδήποτε μορφής» με Πούτιν ζητάει ο Ζελένσκι - Μεγάλες οι ρωσικές απώλειες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ