ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου στην Κένυα - Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου στην Κένυα - Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Κένυας, στο Ναϊρόμπι, αργά χθες βράδυ όταν κατέρρευσε ένα εξαώροφο κτίριο.

Πολλοί ακόμη άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε έπειτα από πολυήμερες σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Τοπικά μέσα μετέδωσαν απευθείας τη διάσωση δύο επιζώντων από τον τόπο της καταστροφής, όπου έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα και περίοικοι, στη γειτονιά Χουρούμα, στο βορειοανατολικό Ναϊρόμπι.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Κενυατική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τρία παιδιά κι ένας ενήλικος διασώθηκαν και διακομίστηκαν στο Εθνικό Νοσοκομείο Κενυάτα, ενώ όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια διασώθηκαν περισσότεροι από 120 άνθρωποι.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι τώρα καμία επίσημη εκτίμηση για τον απολογισμό των θυμάτων.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες.

Νωρίτερα χθες, ένας τοίχος που βρισκόταν γύρω από μια ιδιοκτησία κατέρρευσε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης σε μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας της Κένυας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν κενυατικά ΜΜΕ.

Η ποιότητα των υλικών και η ταχύτητα με την οποία ανοικοδομούνται συχνά κτίρια στην Κένυα εγείρουν ερωτήματα. Στο Ναϊρόμπι, όπως σε μικρότερο βαθμό και σε άλλες πόλεις της Κένυας, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια φρενιτιώδης κατασκευαστική δραστηριότητα, λόγω της μεγάλης ζήτησης για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα.

Η άνοδος τα τελευταία χρόνια του βιοτικού επιπέδου και η εμφάνιση μιας μεσαίας τάξης αύξησε εκθετικά τη ζήτηση ακινήτων αλλά και τις τιμές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ