ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Διαρροή αέριου χλωρίου στην Ολυμπιακή Πισίνα του Λονδίνου - Στο νοσοκομείο 25 άτομα

Βρετανία: Διαρροή αέριου χλωρίου στην Ολυμπιακή Πισίνα του Λονδίνου - Στο νοσοκομείο 25 άτομα
Περισσότεροι από 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά απο διαρροή τοξικού καπνού στο Ανατολικό Λονδίνο AP/Alberto Pezzali

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι με αναπνευστικές δυσκολίες δέχθηκαν περίθαλψη από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών του Λονδίνου που έσπευσε στο Υδάτινο Κέντρο του Ολυμπιακού Πάρκου, «Βασίλισσα Ελισάβετ», έπειτα από διαρροή τοξικού καπνού, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία το μεσημέρι της Τετάρτης.

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία την Τετάρτη, μετά τη διαρροή μεγάλης ποσότητας αέριου χλωρίου στην πισίνα που χρησιμοποιήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας, περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κέντρο Υγρού Στίβου του Ολυμπιακού Πάρκου «Βασίλισσα Ελισάβετ», στο ανατολικό Λονδίνο. Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν φιλοξενήσει τα αθλήματα υγρού στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από μια δεκαετία.

«Λόγω μιας χημικής αντίδρασης, εκλύθηκε μεγάλη ποσότητα αέριου χλωρίου» ανέφερε η πυροσβεστική, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους μέχρι να αεριστούν οι εγκαταστάσεις.

Η Εταιρία Ανάπτυξης της Κληρονομιάς του Λονδίνου (LLDC) που διαχειρίζεται το πάρκο ανέφερε ότι η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Σημειώνεται πως 29 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία ενώ άλλοι 48 εξετάστηκαν επί τόπου και του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Οι περισσότεροι ασθενείς έλεγαν ότι αντιμετωπίζουν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα», σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Το χρονικό του περιστατικού

Η London Legacy Development Corporation (LLDC) που διαχειρίζεται το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:00 τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδος, και ότι η περιοχή αποκλείσθηκε και εκκενώθηκε.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών που βρίσκονται επί τόπου. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα αριθμός ανθρώπων με αναπνευστικές δυσκολίες που περιθάλπονται από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου».

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πολλές μονάδες έσπευσαν στο σημείο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες φωτογραφίες από το Twitter πολλά ασθενοφόρα βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις της πισίνας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αφορά την διαρροή τοξικού καπνού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ