ΚΟΣΜΟΣ

Κυβερνοεπίθεση στους ιταλικούς Σιδηροδρόμους - Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Αρχές

Κυβερνοεπίθεση στους ιταλικούς Σιδηροδρόμους - Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Αρχές
«O τύπος της επίθεσης και ο τρόπος που διεξήχθη παραπέμπουν σε Ρώσους χάκερ» αναφέρει το Sky tg24 επικαλούμενο πηγές των ιταλικών υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας AP Photo/Gregorio Borgia

Σε Ρώσους χάκερ αποδίδεται κατά πληροφορίες του πρακτορείου Ansa και του δικτύου Sky tg24 κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν σήμερα, Τετάρτη, η Trenitalia και οι ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (Ferrovie dello Stato Italiane, FS), με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά ορισμένες πωλήσεις εισιτηρίων και να σημειωθούν προβλήματα σε πολλούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας.

«Από το πρωί, έχουν εντοπιστεί στοιχεία που μπορεί να συνδέονται με μια επίθεση με λυτρισμικό στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της Trenitalia και της RFI. Το δίκτυο επί του παρόντος ελέγχεται», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι το είδος της επίθεσης υποδηλώνει ότι είναι έργο Ρώσων χάκερ.

Ανάλογες πληροφορίες μεταδίδει το δίκτυο Sky tg24.

«O τύπος της επίθεσης και ο τρόπος που διεξήχθη παραπέμπουν σε Ρώσους χάκερ» αναφέρει το Sky tg24 επικαλούμενο πηγές των ιταλικών υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας.

Η κρατική εταιρεία FS ανέφερε ότι διέκοψε την πώληση εισιτηρίων στα γραφεία της και τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, για προληπτικούς λόγους. Οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου συνεχίστηκαν.

Η κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα δρομολόγια των τρένων που εκτελούνται κανονικά.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο διαχειρίζεται η RFI εκτείνεται σε μήκος 16.700 χιλιομέτρων, εκ των οποίων πάνω από 700 χιλιόμετρα είναι οι γραμμές της υπερταχείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ