ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Eμφάνιση «Top Gun» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου (vid)

Βόρεια Κορέα: Eμφάνιση «Top Gun» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου (vid)
Στα πλάνα σχετικού βίντεο o Βορειοκορεάτης ηγέτης δίνει το σήμα για την εκτόξευση του πυραύλου Twitter

Σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Hwasong-17 προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).

Μάλιστα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο στο πλαίσιο της εκτόξευσης πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ δημοσίευσε ένα μονταρισμένο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν σε ρόλο που θυμίζει την ταινία «Τοp Gun».

Το βίντεο ξεκινά με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν που φορά δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου να βγαίνει από ένα μεγάλο χώρο και να καθοδηγεί τους δύο αξιωματικούς που τον πλαισιώνουν.

Καθώς περπατά σε αργή κίνηση και υπό τους ήχους επιβλητικής μουσικής, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για να αποκαλυφθεί πίσω του ο τεράστιος πύραυλος.

Στα τελευταία πλάνα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης βγάζει τα γυαλιά ηλίου που φορά, κοιτάει το ρολόι του και δίνει σήμα για την εκτόξευση του πυραύλου.

Η εκτόξευση έγινε για να ενισχύσει την πυρηνική της αποτροπή κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού», μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ (KCNA) και πρόκειται για την πρώτη πλήρης δοκιμή ICBM από τη Βόρεια Κορέα μετά το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ