ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πεζοπόρος έχασε τη ζωή του από επίθεση αρκούδας Γκρίζλι

ΗΠΑ: Πεζοπόρος έχασε τη ζωή του από επίθεση αρκούδας Γκρίζλι
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρκούδες γκρίζλι επιτίθενται στους ανθρώπους (AP Photo/Jim Urquhart, File)

Ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών έχασε τη ζωή του πιθανότατα από επίθεση αρκούδας που δέχτηκε ενώ έκανε πεζοπορία στην περιοχή Six Mile Creek, που βρίσκεται περίπου 20-25 μίλια βόρεια του Εθνικού Πάρκου Yellowstone στην Μοντάνα.

Ο άτυχος άνδρας έκανε πεζοπορία με έναν φίλο του, αλλά αποφάσισαν να χωρίσουν και από τότε είχε αναφερθεί αγνοούμενος.

Ο σερίφης Brad Bichler του γραφείου του σερίφη της κομητείας Park είπε στο CNNi, ότι ο Craig Clouatre, ηλικίας 40 ετών, έκανε πεζοπορία μαζί με έναν φίλο την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή Six Mile Creek, που βρίσκεται περίπου 20-25 μίλια βόρεια του Εθνικού Πάρκου Yellowstone.

Ο ίδιος, την Παρασκευή, (25/3) προχώρησε σε μία δυσάρεστη ανάρτηση: «Με πολύ βαριά καρδιά γράφω αυτήν την ενημέρωση. Μετά από εκτεταμένη έρευνα σήμερα το πρωί εντοπίσαμε τον Κρεγκ», ανέφερε ο Bichler.

«Φαίνεται ότι είχε μια "συνάντηση" με μία αρκούδα γκρίζλι και δυστυχώς δεν επέζησε», ανέφερε η ανάρτηση του Bicher.

Ο Bichler είπε ακόμη ότι οι δύο πεζοπόροι έπρεπε να συναντηθούν σε κάποιο σημείο, ωστόσο, ο Clouatre «δεν εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης».

«Συνήθως δεν βάζουμε την ομάδα διάσωσης στα βουνά τη νύχτα, όποτε ξεκινήσαμε τις έρευνες για τον εντοπισμό του με το πρώτο φως της μέρας την Πέμπτη», είπε ο Bichler στο CNN.

Οι αρχές βρήκαν το σώμα του Clouatre, την Παρασκευή, αναφέρεται στην ανάρτηση του σερίφη.

Ο Bichler είπε ακόμη, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται οι αρκούδες στους ανθρώπους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, συνήθως δεν είναι θανατηφόρες.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Bichler ζήτησε από τους κατοίκους να προσευχηθούν «για την οικογένειά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ