ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικές ασκήσεις με πυραύλους S-400 στο Καλίνινγκραντ, θύλακα της Μόσχας στη Βαλτική

Ρωσικές ασκήσεις με πυραύλους S-400 στο Καλίνινγκραντ, θύλακα της Μόσχας στη Βαλτική
Η Ρωσία πραγματοποιεί ασκήσεις και στις νήσους Κουρίλλες που αμφισβητεί η Ιαπωνία, ως απάντηση στην απόφαση του Τόκιο να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα AP

Η Ρωσία πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με πυραύλους εδάφους - αέρος S-400 στον θύλακα στα δυτικά της, το Καλίνινγκραντ, όπως μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το Στόλο της Βαλτικής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη διάρκεια των ασκήσεων αναπτύχθηκαν ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27.

Σήμερα η Ρωσία πραγματοποιεί ασκήσεις και στις νήσους Κουρίλλες που διεκδικεί η Ιαπωνία.

Σημειώνεται πως η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις σε νησιά που αμφισβητεί η Ιαπωνία ως απάντηση στην απόφαση του Τόκιο να επιβάλει κυρώσεις στη χώρα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τα τέσσερα νησιά, που ονομάζονται Κουρίλες νήσοι αποτελούν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο εθνών για πάνω από 70 χρόνια, αναφέρει το BBC.

Λόγω της διαμάχης αυτής, η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη υπογράψει συνθήκη ειρήνης για τον τερματισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία που είχε στόχο την υπογραφή συνθήκης ειρήνης, λόγω της σκληρής στάσης του Τόκιο στην ουκρανική εισβολή.

Η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά με περισσότερους από 3.000 στρατιώτες και εκατοντάδες στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η Ιαπωνία αντέδρασε με έντονα μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τις μακροχρόνιες συνομιλίες για τη συνθήκη και πάγωσε τα κοινά οικονομικά έργα που σχετίζονται με τα νησιά.

LiveBlog: Περισσότεροι από 100.000 εγκλωβισμένοι άμαχοι στη Μαριούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ