ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξι πύραυλοι χτύπησαν τη Λβιβ - Σύλληψη υπόπτου για κατασκοπεία

Ουκρανία: Έξι πύραυλοι χτύπησαν τη Λβιβ - Σύλληψη υπόπτου για κατασκοπεία
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση AP Photo

Η πόλη Λβιβ, δυτικά της Ουκρανίας βρέθηκε στο στόχαστρο ρωσικών βομβαρδισμών το Σάββατο, ενώ ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στην Πολωνία. 

Η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα εκτόξευσαν συνολικά έξι πυραύλους.

Οι στόχοι ήταν μια αποθήκη καυσίμων και ένα εργοστάσιο τεθωρακισμένων, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολυνύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

«Με τα πλήγματα, οι επιτιθέμενοι θέλουν να πουν "καλημέρα" στον πρόεδρο Μπάιντεν που βρίσκεται στην Πολωνία», δήλωσε το Σάββατο ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίγι Σαντόβι.

Ο ίδιος δημοσίευσε ένα βίντεο στο Telegram, στο οποίο διακρίνεται σε ένα σχολείο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, από τον δεύτερο χώρο που επλήγη.

«Τα παράθυρα έχουν σπάσει, όμως όλοι είναι ζωντανοί και αυτό είναι το σημαντικότερο», είπε.

«Τα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων στην πόλη του Λβιβ είναι μια απόπειρα εκφοβισμού των Ουκρανών, των διπλωματών των δημοκρατικών χωρών που βρίσκονται στην πόλη», εκτιμά ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας Αντρίγι Ιέρμακ.

Λβιβ: Σύλληψη υπόπτου για κατασκοπεία

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία σε σημείο όπου έπεσαν οι ρουκέτες στη Λβιβ.

Ο κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε πως η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο άνδρας αυτός κατέγραψε έναν πύραυλο να πετά και να χτυπά τον στόχο.

Η αστυνομία βρήκε επίσης στο τηλέφωνό του φωτογραφίες από σημεία ελέγχου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οι φωτογραφίες που τράβηξε είχαν σταλεί σε δύο ρωσικούς αριθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ