ΚΟΣΜΟΣ

Επέκταση των προσωρινών συνοριακών ελέγχων επιθυμεί η Γερμανία

Επέκταση των προσωρινών συνοριακών ελέγχων επιθυμεί η Γερμανία
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ HENRIK MONTGOMERY

Την επέκταση των προσωρινών συνοριακών ελέγχων εντός της γεωγραφικής ζώνης εφαρμογής της συμφωνίας Σένγκεν πέραν από τα μέσα Μαΐου, θα ζητήσει η Γερμανία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Tόσο η Γερμανία, όσο κι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν εισάγει την εφαρμογή προσωρινών ελέγχων στα σύνορα τους, προκειμένου να ελέγξουν ή να σταματήσουν τις ροές προσφύγων και μεταναστών.

Η Γερμανία δέχτηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες μέσα στο 2015. Ωστόσο, μετά την επιβολή συνοριακών ελέγχων τόσο από την Αυστρία, όσο και από τις χώρες κατά μήκος της διαδρομής των Βαλκανίων, ο αριθμός των αφίξεων των παράνομων προσφύγων και μεταναστών προς τα σύνορά της μειώθηκε.

“Ακόμη και στην περίπτωση που η ροή των προσφύγων και μεταναστών έχει μειωθεί στα εσωτερικά σύνορα κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, μας ανησυχούν οι εξελίξεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ”, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το αίτημα αυτό, αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας και της Σουηδίας. Η σχετική επιστολή με το επίσημο αίτημα των παραπάνω χωρών, αναμένεται να αποσταλεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ