ΚΟΣΜΟΣ

Στο πλευρό της Μαριούπολης το Deutsches Theater στο Βερολίνο: Η λέξη «παιδιά» γράφτηκε στην είσοδο

Στο πλευρό της Μαριούπολης το Deutsches Theater στο Βερολίνο: Η λέξη «παιδιά» γράφτηκε στην είσοδο
Στο κτήριο επίσης του θεάτρου έχει τοποθετηθεί η ουκρανική σημαία που γράφει «μένουμε ενωμένοι» Ukrainian Embassy in Berlin

Το Deutsches Theater στο Βερολίνο έδειξε την αλληλεγγύη του στο βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης όπου είχαν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1.300 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Ηθοποιοί, ακτιβιστές και διπλωμάτες έγραψαν με μεγάλα άσπρα γράμματα στην είσοδό του τη λέξη «παιδιά» στα ουκρανικά.

Η ίδια λέξη ήταν γραμμένη και στο θέατρο της Μαριούπολης πριν σημειωθούν οι βομβαρδισμοί που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 300 ανθρώπους.

Το βομβαρδισμένο θέατρο της ΜαριούποληςMaxar Technologies via AP

«Το Deutsches Theatre Berlin συμπαραστέκεται στο κατεστραμμένο Ακαδημαϊκό Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης», ανέφερε η ουκρανική πρεσβεία στο Βερολίνο.

«Στο θέατρο τα παιδιά κρύβονταν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ η Μαριούπολη φώναζε και παρακαλούσε να μην ρίξουν βόμβες εκεί γράφοντας αυτή τη λέξη με μεγάλα γράμματα που φαινόταν από αέρος. Δυστυχώς, αυτό δεν εμπόδισε τον εχθρό», σημειώνει η πρεσβεία.

Στο κτήριο επίσης του θεάτρου έχει τοποθετηθεί η ουκρανική σημαία που γράφει «μένουμε ενωμένοι».

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις της έπληξαν το θέατρο, υποστηρίζοντας πως ήταν μια πράξη του τάγματος του Αζόφ.

Παράλληλα, μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μαριούπολη πραγματοποιήθηκαν σε έξι σκηνές του Deutsches Theatre το Σάββατο για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ