ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ναυάγιο με δεκάδες αγνοούμενους κοντά στις λιβυκές ακτές

Νέο ναυάγιο με δεκάδες αγνοούμενους κοντά στις λιβυκές ακτές
REUTERS/ ISMAIL ZITOUNY

Τουλάχιστον 84 άνθρωποι αγνοούνται από νέο ναυάγιο πλεούμενου που σημειώθηκε κοντά στις λιβυκές ακτές χθες το βράδυ, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους.

Το ναυάγιο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σημειώθηκε σε απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων από τη Σαμπράτα. Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, ιταλικό εμπορικό πλοίο διέσωσε 26 μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης που επέβαιναν στο συγκεκριμένο πλεούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθηναϊκού πρακτορείου, η επιχείρηση διάσωσης, με την καθοριστική και άμεση συνεργασία των ανδρών και γυναικών της ακτοφυλακής της Ρώμης, δυσχεράνθηκε, ωστόσο, από το σκοτάδι και τις κακές καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ιταλική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν κάποιος τηλεφώνησε σε υπηρεσία της από δορυφορικό τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο, να ακουστεί κάποια φωνή στο τηλέφωνο. Στη συνέχεια, έγινε ηλεκτρονική ιχνηλάτηση του τηλεφώνου για τον εντοπισμό του γεωγραφικού στίγματος, σε απόσταση περίπου επτά μιλίων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Η ιταλική ακτοφυλακή κινητοποίησε εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα τη διάσωση 26 ανθρώπων που εντοπίστηκαν σε λαστιχένια βάρκα.

Οι ιταλικές αρχές τονίζουν ότι παρόμοιες βάρκες μεταφέρουν συνήθως 100-120 μετανάστες, εκφράζοντας φόβους για αγνοούμενους, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ