ΚΟΣΜΟΣ

Στην Πολωνία ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Θα επισκεφθεί καταυλισμούς Ουκρανών προσφύγων

Στην Πολωνία ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Θα επισκεφθεί καταυλισμούς Ουκρανών προσφύγων
Για την Πολωνία αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

Για την Πολωνία αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος όπου θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους ενισχύσει ηθικά σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που διέρχονται οι ίδιοι και η πατρίδα τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βαρθολομαίος είναι προσκεκλημένος του προέδρου της χώρας, Αντρέι Ντούντα, αλλά και του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα.

Ο Παναγιώτατος συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ και τον Μ. Σύγκελο Ιάκωβο. Επίτροπος του Πατριάρχη ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων, Απόστολος.

Σημειώνεται πως την Κυριακή, Γ' Κυριακή των Νηστειών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος και Προύσης Ιωακείμ.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, με τον υπογραμματέα, διάκονο Βοσπόριο. Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Μ. Αρχιδιάκονος Παΐσιος.

Εκκλησιάστηκαν ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού Αδριανός, η Δανάη Βασιλάκη, πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, πρώην υπουργός, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. Την παραμονή, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό, στον οποίο παρέστη πλήθος πιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ