ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ

Ισραήλ: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ ΑΠΕ/ΜΠΕ

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, πάντως αισθάνεται καλά και θα συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως, καθ’ όσο παραμένει όπως προβλέπεται σε απομόνωση στο σπίτι του», ενημέρωσαν οι υπηρεσίες του.

Η διάγνωση του κ. Μπένετ έγινε μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε τη χώρα για μια σύνοδο με ομολόγους του αραβικών κρατών που εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το εβραϊκό κράτος.

Στην Ιερουσαλήμ ο Μπλίνκεν συναντήθηκε πρώτα με τον ισραηλινό ομόλογό του, Γιαΐρ Λαπίντ.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού πραγματοποιείται, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για την διάσωση της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά φέρεται να είναι στο τελικό στάδιο. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε από τη συμφωνία, αλλά ο διάδοχός του, Τζο Μπάιντεν, επανέφερε τη χώρα του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο την αναβίωση της συμφωνίας.

Ο Λαπίντ αναγνώρισε ότι το Ισραήλ ανησυχεί για την διευθέτηση των όρων.

«Εχουμε διαφωνίες για την συμφωνία για τα πυρηνικά και για τις επιπτώσεις της, αλλά ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος είναι μέρος της ισχύος της φιλίας μας (με τις ΗΠΑ)», είπε στους δημοσιογράφους. Το Ισραήλ θα κάνει «ό,τι κρίνουμε απαραίτητο για να σταματήσει το πρόγραμμα για τα πυρηνικά το Ιράν», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός.

«Σε ό,τι αφορά το πιο σημαντικό στοιχείο, έχουμε την ίδια άποψη. Δεσμευόμαστε και οι δύο, είμαστε αμφότεροι αποφασισμένοι ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», σημείωσε από την πλευρά του ο Μπλίνκεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ