Περίπου 1.000 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν από βρετανικούς βομβαρδισμούς σε Ιράκ-Συρία
Τον θάνατο περίπου 1.000 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Βρετανίας εναντίον της οργάνωσης σε Ιράκ και Συρία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, 974 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τα αεροπορικά πλήγματα της RAF το διάστημα Σεπτεμβρίου 2014 και Μαρτίου 2016.
Επιπλέον 22 τζιχαντιστές έχασαν την ζωή τους στις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν στη Συρία το διάστημα Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016.
Το υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε «κανένα θύμα από τον άμαχο πληθυσμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» κι ότι οι αριθμοί είναι «εκτιμήσεις που βασίζονται σε αναλύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς».
Τον Σεπτέμβριο του 2015 το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για περίπου 330 τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τα βρετανικά πλήγματα.
Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από 1/7 στα μικροδέματα - Τι αλλάζει στις online αγορές
03:00
Posokanei: Πόσα προϊόντα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει η εφαρμογή
02:00
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30