ΚΟΣΜΟΣ

«Άμεση κατάπαυση πυρός» ζητά ο Ερντογάν για την Ουκρανία: «Ώρα οι συνομιλίες να φέρουν αποτελέσματα»

«Άμεση κατάπαυση πυρός» ζητά ο Ερντογάν για την Ουκρανία: «Ώρα οι συνομιλίες να φέρουν αποτελέσματα»
«Άμεση κατάπαυση του πυρός» ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη των συνομιλιών για την ουκρανική κρίση (Turkish Presidency via AP)

Συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη, στην Κωνσταντινούπολη οι διαπραγματευτές της Ουκρανικής και Ρωσικής πλευράς στο πλαίσιο της προσπάθειας για άμεση λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν «νόμιμες ανησυχίες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδεχόμενος στην Κωνσταντινούπολη τις αντιπροσωπείες των διαπραγματευτών από τις δύο χώρες.

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε, ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές «να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία».

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί, σύμφωνα με την Άγκυρα, στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη όπου η τουρκική προεδρία διαθέτει γραφείο.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές έφθασαν χθες Δευτέρα 28 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου μια προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία πρόοδος. Οι συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.

Και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παρών στις συνομιλίες

Στις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας που είναι σε εξέλιξη παρευρίσκεται και ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Nexta, ο Αμπράμοβιτς συνομίλησε και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ