ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα καταγγέλλει την Ουκρανία για τη φωτιά σε εγκατάσταση καυσίμων σε ρωσική περιοχή

Η Μόσχα καταγγέλλει την Ουκρανία για τη φωτιά σε εγκατάσταση καυσίμων σε ρωσική περιοχή
Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ, σύμφωνα με ρώσο αξιωματούχο (AP Photo/Felipe Dana) / (Φωτογραφία αρχείου)

Στην Ουκρανία αποδίδει το Κρεμλίνο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ. 

Συγκεκριμένα, δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων σήμερα Παρασκευή 1η Απριλίου, αφού πέρασαν τα σύνορα των δύο εμπόλεμων χωρών εκτελώντας πτήση σε μικρό ύψος, δήλωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, πρόσθεσε ο κ. Γκλάντκοφ. Κάτοικοι που ζουν σε πόλη που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις απομακρύνονται εσπευσμένα από την περιοχή.

Το περιστατικό στην Μπελγκορόντ, σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης όπλων.

Η Μπέλγκοροντ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα (18 μίλια) από τα ουκρανικά σύνορα και 60 χιλιόμετρα από την ουκρανική πόλη Χάρκοβο, η οποία βομβαρδίζεται από τα ρωσικά στρατεύματα από την έναρξη του πολέμου.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μια αποθήκη πετρελαίου να καίγεται στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ. Τεράστια νέφη καπνού φαίνονται να υψώνονται στον ουρανό, στο tweet του λευκορωσικού μέσου ενημέρωσης Nexta.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης από την Ουκρανία για τα συμβάντα αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ